Acasa
Artisti
Cautare
Cont nou
Contul meu
Contact
Intrebari
Galerie
Pictori
 
Biografia artistului
Gabriela Calinoiu
 

Numele artistului
Gabriela Calinoiu Gabriela Calinoiu

Cuvinte artist

Prin lucrarile mele doresc sa comunic cu iubitorii de frumos si sa le impartasesc frumusetea vietii inconjuratoare, dar si o parte din ceea ce simt eu pentru natura. Culorile ne transmit anumite stari sufletesti datorita faptului ca noi, oamenii, le percepem nu doar cu mintea, ci si cu inima. Iubitorii de arta sunt la fel peste tot. Ma adresez cu sinceritate tuturor acelora care iubesc frumosul. Arta, fie ea plastica, muzicala, literara, nu are granite. Pictura imi exprima sentimentele, este o stare de spirit si cum spunea Plutarh:”Pictura este o poezie tacuta”. John Ruskin spunea:”Natura picteaza pentru noi, zi dupa zi, imagini de o infinita frumusete”,de ce eu nu as picta zi dupa zi despre natura,pentru a cinsti frumusetea ei?” In pictura mea culorile sunt vii,luminoase(negrul este folosit intr-o mica masura,doar ca accent),iar formele sunt mult simplificate.Imi place sa ma joc cu opacitatea si transparenta. Natura pe care o pictez nu este neaparat abstracta sau neinteleasa,ea este adusa din alta lume,nestiuta de nimeni,este adusa din suflet. Pictura nu este pentru mine doar o pasiune,ci si o mare revelatie. Ma descopar pe mine insami cu fiecare lucrare.
Data Nasterii
1971, Bucuresti
Teme Preferate
Abstracte, peisaje, flori
Culori Preferate
albastru,portocaliu,verde
   
 
Viata Profesionala
Pictor,grafician,designer Membră a Uniunii Artiștilor Plastici  din Romania,sectia „Grafica publicitara”.  Absolventă a Universitații Naționale  de Artă,București, în 1997, Facultatea de Arte Decorative și Design, secția „Textile-Modă”. Absolventa în anul 1989 a Liceului de Arta „Nicolae N.Tonitza” din București, secțiile:scenografie- animație. Lucrari in colectii particulare din tara si strainatate: Germania,Canada,Franta,Anglia,Elvetia,Belgia, Japonia,Italia,Brazilia. Specializari: Pictura pe panza,pictura pe obiect(sticla ,ceramica, mobilier,sau pe accesorii vestimentare); Grafica si Design; Specializata in grafica pe calculator. Creatie grafica publicitara: cataloage, pliante, flyere, afise, postere de mici si mari dimensiuni, cd-uri sau pagini de prezentare, business card-uri, sigle,antete,pagini webdesign, etichete, pagini de reviste,etc.
Expozitii Personale
1997-Prezentarea colectiei particulare intitulată BLUE AQUATIC.Modă- IMOD,Bucuresti. 1996-Expozitia de Pictură in ulei "Ocean";prezentări grafică publicitară,design interior la Firma Vall IMPEX S.R.L. Bucuresti 2009-2010- Expozitii pictură,grafică publicitară la Vall IMPEX S.R.L.Bucuresti. 2010-Expozitie Pictură- centrul comercial Vitantis Shopping Center,Bucuresti(Februarie) -Expozitia de Pictură "Natură si culoare€"- Galeria Gabriela Călinoiu 2011-Expozitia de pictura "Nudul"( Ianuarie-Februarie)- Galeria Gabriela Călinoiu 2011-Expoztia de Obiect Decorativ si Pictura (Martie-Aprilie)- Galeria Gabriela Călinoiu -Expozitia de Grafica si Desen (Aprilie-Mai)- Galeria Gabriela Călinoiu Expozitia de Pictură "Culoare si Lumina" (Iunie-Iulie)- Galeria Gabriela Călinoiu Expozitia de Pictura"Peisaje"(August-Septembrie)- Galeria Gabriela Călinoiu Expozitia "Pictura Abstracta"(Octombrie) la Galeria Gabriela Călinoiu -Expozitia de Pictură"Culori de Toamnă"(Noiembrie)- Galeria Gabriela Călinoiu 2012-Expozitia de peisaje in pastel­(ianuarie)- Galeria Gabriela Călinoiu Expozitia de peisaje in acuarele(Februarie) Galeria Gabriela Călinoiu Expozitia"Flori de pimavara"- acuarele(Martie) -Galeria Gabriela Călinoiu 2013-Expozitii la Galeria Gabriela Calinoiu:"Culorile primaverii" (pictura in acuarele),"Nature Energy"(pictura abstracta),"Flori si peisaje"(pictura in acuarele),"Acuarele"(flori si peisaje). 2014-Expozitia "Original Handmade"(obiecte decrative),Expozitia "Picturi in acuarela"(peisaje si flori),Expozitia de pictura abstracta "Vegetal". 2014-2022- Expozitii de pictură la Galeria Gabriela Calinoiu
Expozitii Colective
Expozitii Colective: -1992- Bienala de Grafica din Brazilia-Brusque. -1993-Paricipare la expozitia de Grafica-Timbre,Japonia -2006-2007-Expozitia de Grafica si Pictura-Firma Vall IMPEX S.R.L. Bucuresti. -2008-Bienala de Arta, Berlin,Germania. -2008-Expozitie Pictura, Bucuresti prin Young at Arts. -2008-2011-Lucrari in Galeria Galla,Bucuresti. -2011-Expozitie Galeria Romulus. -2012-2021-Participari la expozitii anuale de grafica publicitara, Bucuresti.
Premii
2009-2011-Ilustrație Revista „D`ale Elevilor”,Revista Semestrialã a Școlii Nr.81,București, ce a caștigat Locul 1 pe Municipiul București pentru apariția graficã din anul 2009. 2019: Premiul 3 la Salonul International de pictura in acuarela IWS ROMANIA.
Distinctii
Membră a Uniunii Artiștilor Plastici  din Romania,sectia „Grafica publicitara”. 2011-Deschiderea propriei Galerii de Artã „GALERIA GABRIELA CĂLINOIU”,deschisã pe  Str.Virgil Pleșoianu,nr.94,parter, Sector 1,București, (Cartier 1 Mai,Pța.Domenii).
Critici
 

 

Subiecte
Teme
Tehnici
Cromatica